Tatranské služby nikdy viac

Autor: Prvý pokus | 2.8.2011 o 11:13 | Karma článku: 18,31 | Prečítané:  11186x

V sobotu, posledný júlový týždeň večer sme si na prechádzke okolo Štrbského plesa všimli krásnu reštauráciu na brehu - keďže sme plánovali zájsť niekam na večeru, vykročili sme hore po schodoch.

Po usadení a rozpačitom privítaní (pochválení reštaurácie s možno neformálnym označením priestoru) sa čašníčka - staršia, fialovo prefarbená pani začala voči nám vymedzovať spôsobom, ktorý nemá v gastronómii obdoby.

Námatkovo by som spomenul  hysterický výstup ohľadom bryndze v haluškách - na otázku známeho, či neponúkajú tatársky biftek odpovedala - a teraz budem citovať - toto sme žrávali na kvantá v 80 rokoch, my sme pravá slovenská reštaurácia. Moja otázka - či ho len žrávali, alebo aj niekedy jedli zostala nezodpovedaná.

Ako dodatok sme sa dozvedeli, že pri dnešnej kvalite masa by tatarák určite nejedla - čo ma trošku zarazilo, na otázku (keďže tatársky biftek jeme s manželkou skoro každý týždeň, žijeme väčšinou v Prahe) - akú to teda majú kvalitu masa - dotyčná osoba stratila konzistentnosť a sebavedomie.

Musím povedať, že v gastronómií som pracoval počas svojich mladých cestovateľských čias (5*, USA) niekoľko rokov, s manželkou navštevujeme reštaurácie denne (taktiež pracuje v hotel bussines), nakoľko je to náš koníček - s obdobným prístupom som sa nikdy, nikdy, nikdy nestretol.

Vzhľadom na to, že partnerka známeho pochádza z Indonézie a výber zo slovenského jedálničku pre ňu nie je vždy jednoduchý, požiadali sme súdružku čašníčku o pomoc pri výbere - arogantne začala prechádzať od jedla k jedlu po číslach doprevádzajúc sa nervóznym klovaním prsta o menu.

Nakoniec asi po troch opakovaniach prečo vlastne išla obslúžiť náš stôl odišla - a situáciu sa nie moc úspešne snažil zachraňovať jej kolega.

Komentovať kvalitu jedla je problematické - známeho partnerka dostala šalát, ktory sa leskol mastnotou na celú reštauráciu + gumenné poľské kura, známy celkom dobrý steak, ja som dostal slovenský tanier plný polotovarov - a manželka halušky (o 3 triedy ešte horšie ako tie moje), po ktorých 2 hodiny zvracala.

Samozrejme, že touto cestou podávame sťažnosť na hygienu.

Je nám známe, že do Tatier sa rozhodne nechodí kvôli gastronómii a službám (a tým sú tie naše mini-veľhory známe po celom svete), ale aspoň isté hranice by bolo vhodné dodržiavať.

Bonus: atmosféra v reštaurácií bola skutočne 'hustá' - po našom odchode sa ozvala z priestorov reštaurácie STREĽBA !!! - s manželkou sme sa zastavili až za najbližším rohom - podnet na políciu sme nepodali, priznám sa, že sme boli tak vystrašení, že istý čas  sme neboli schopní racionálneho rozhodovania.

Tatranské služby už nikdy viac (boli sme ubytovaní v inom - ehm -  4* hoteli) - do Tatier už len na kopec!

Autor: Erich Lorman

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Anton Zajac: Jediná šanca pre Slovensko je nová slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale v oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu Anton Zajac.

KOMENTÁRE

Ako delfíny neprežili v službách ruského štátu

Plán počítal s 500 druhmi zvierat. V súčasnosti je v oceániu asi tridsať zvierat.

TECH

Bývalý šéf Newyorskej univerzity: Šikovní ľudia tu boli skôr ako školy

Existujú rôzne formy univerzitného vzdelania, najdôležitejšie je nájsť študentom to najvhodnejšie, hovorí pre SME JOHN SEXTON.


Už ste čítali?